Zgodnie z zarządzeniem (EU) No 1169/2011 obowiązującym od 13 grudnia 2014 roku pragniemy poinformować o możliwych alergenach, będących składnikami potraw serwowanych przez naszą restaurację.
Substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcję nietolerancji: Zboża zawierające gluten - pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne. Skorupiaki i produkty pochodne. Jaja i
produkty pochodne. Ryby i produkty pochodne. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne. Soja i produkty pochodne. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). Orzechy - migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan,
brazylijskie, pistacje, makadamia lub Queensland i produkty pochodne. Seler i produkty pochodne. Gorczyca i produkty pochodne. Nasiona sezamu i produkty pochodne. Dwutlenek siarki i siarczyny. Łubin i produkty pochodne. Mięczaki i
produkty pochodne.